Algemene tuinwerkzaamheden groot succes!!

Zaterdagochtend 16 januari 2016 rond de klok van tien verschijnen de eerste tuinders, letterlijk en figuurlijk goedgemutst, op de tuin. Al snel wordt het een enorme toeloop, we hebben nog nooit zo’n grote opkomst gehad. Een gezellige boel! De groep verdeelt zich automatisch in enkele teams en ieder doet wat hij of zij kan.  Afgezaagde takken worden uit de sloot getrokken en naar de parkeerplaats versleept. Daar worden ze in ontvangst genomen en opgetast tot twee behoorlijke stapels. Tegelijkertijd wordt  er bij de ingang van het complex vakkundig een caravannetje gedemonteerd.

Er wordt lekker doorgepakt en ook door een frisse sneeuwbui laat niemand zich uit het veld slaan. Opeens is er thee en koffie! Met appeltaart en chocolade. Iedereen verzamelt zich op de tuin van Marianne en onder het genot van een lekker bakkie wordt er volop gekletst, ideeën worden uitgewisseld en nieuwe plannen gesmeed voor het komende tuinseizoen. Het gonst van de positieve energie.

Na de pauze trekken we ook nog bramen uit de houtwal en deze worden weer door een ander ploegje in stukken geknipt.

In het begin van de middag houden we het voor gezien. Op de parkeerplaats zijn twee behoorlijke stapels snoeihout verrezen, klaar voor de hakselmachine. De houtwallen vertonen een frissere aanblik en op de plaats van het caravannetje ligt nu een stapeltje plaatmateriaal.

We kunnen voldaan terugkijken op een nuttige, maar ook gezellige en inspirerende werkochtend.  Dit was een veelbelovende start van 2016! Hopelijk hebben we een mooi jaar met veel tuinplezier en nog meer van deze geslaagde ontmoetingen voor de boeg!stapel-van-boomtak-houten-stok-en-vuilnis

Graag tot de volgende keer!